dc.contributor.author |
Gerardo Chavarría, Randy |
|
dc.date.accessioned |
2024-01-08T22:19:16Z |
|
dc.date.available |
2024-01-08T22:19:16Z |
|
dc.date.issued |
2021-05 |
|
dc.identifier.uri |
localhost/xmlui/handle/11506/2330 |
|
dc.description |
The concept itself of a Quality Management System (QMS) can be somewhat subjective or complicated to intuit depending on the perspective that is being viewed.
In order to understand what a Quality Management System is, you will define what a Management System is:
A Management System is a set of interrelated elements oriented towards a way of working based on processes, with a work policy to achieve objectives. These elements can be human resources, economic resources, infrastructure and equipment, knowledge and experience, among others.
Based on the above, the Management System can treat a single discipline or several depending on the resources used and the objectives to be achieved: Quality Management System, Environmental Management System, Information Security Management System, Information Management System. Food Safety, Occupational Health and Safety Management System. |
es |
dc.description.abstract |
El concepto en sí de un Sistema de Gestión de Calidad (SGC) puede resultar un tanto subjetivo o complicado de intuir dependiendo de la perspectiva que se esté visualizando.
Con el fin de poder entender qué es un Sistema de Gestión de Calidad definirá qué es un Sistema de Gestión:
Un Sistema de Gestión es un conjunto de elementos relacionados entre sí orientados en una forma de trabajar basado en procesos, con una política de trabajo para alcanzar objetivos. Dichos elementos pueden ser recursos humanos, recursos económicos, infraestructura y equipos, conocimientos y experiencia, entre otros.
Con base en lo anterior Sistema de Gestión puede tratar una sola disciplina o varias dependiendo de los recursos utilizados y los objetivos a alcanzar: Sistema de Gestión de Calidad, Sistema de Gestión Ambiental, Sistema de Gestión de Seguridad de la Información, Sistema de gestión de Seguridad Alimentaria, Sistema de gestión de Seguridad y Salud en el Trabajo. |
es |
dc.language.iso |
es |
es |
dc.publisher |
U San Marcos |
es |
dc.relation.ispartofseries |
LEC AUD;0002 2021 |
|
dc.subject |
Auditoría de calidad |
es |
dc.subject |
Gestión de calidad |
es |
dc.subject |
Mejora continua |
es |
dc.subject |
Gestión de recursos |
es |
dc.title |
Sistemas de gestión de la calidad |
es |
dc.type |
Objeto de aprendizaje |
es |
dc.type |
Lectura |
es |