dc.contributor.author |
Martínez Romero, Bernardo |
|
dc.date.accessioned |
2023-03-27T23:14:28Z |
|
dc.date.available |
2023-03-27T23:14:28Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.identifier.uri |
localhost/xmlui/handle/11506/1739 |
|
dc.description |
What are the fundamental concepts of packaging, packing, crating and labeling used in international logistics management? Globalization has allowed companies in all productive sectors to improve their business practices. As they optimize their logistics processes and reduce export and import costs, they become more efficient and competitive in their productive sector. The management of international logistics involves not only placing goods and services in the right place and just in time, but also in the conditions that allow controlling the efficiency in transportation, storage, protection and identification of the product so that companies can meet the expectations and needs of the customer and mainly to generate profitability. The processes of packaging, packing, packaging and labeling allow to implement marketing strategies every day more efficient and effective. That is why they must be taken into account in the analysis made for the production of a good or service. In this reference of thought, a general conceptualization of packing, packaging, labeling and packing will be established, which will allow the student to approach the different activities proposed during the development of the subject, as well as the most used national and international regulations regarding this subject. |
es |
dc.description.abstract |
¿Cuáles son los conceptos fundamentales de empaque, envase, embalaje y etiqueta que se manejan en la gestión de logística internacional? La globalización ha permitido a las empresas de todos los sectores productivos mejorar sus prácticas de negocio. En la medida en que optimizan sus procesos logísticos y reducen costos de exportación e importación, se hacen más eficientes y competitivas en su sector productivo. La gestión de la logística internacional implica no solamente colocar los bienes y servicios en el lugar apropiado y justo a tiempo, sino también en las condiciones que permitan controlar la eficiencia en el transporte, almacenamiento, protección e identificación del producto para que las empresas puedan cumplir con las expectativas y necesidades del cliente y principalmente para que generen rentabilidad. Los procesos de empaque, envase, embalaje y etiqueta permiten implementar estrategias de mercadeo cada día más eficaces y efectivas. Es por ello que deben ser tenidos en cuenta en el análisis que se haga para la producción de un bien o servicio. En este referente de pensamiento se establecerá una conceptualización general de empaque, envase, etiqueta y embalaje que le permitirá abordar las diferentes actividades planteadas durante el desarrollo de la asignatura, así como la normatividad frente a esta temática nacional e internacional más utilizada. |
es |
dc.language.iso |
es |
es |
dc.publisher |
USAM |
es |
dc.relation.ispartofseries |
LEC LOG;0006 2021 |
|
dc.subject |
Logística |
es |
dc.subject |
Empaque |
es |
dc.subject |
Envase |
es |
dc.subject |
Embalaje |
es |
dc.subject |
Etiquetado |
es |
dc.title |
Conceptos de la gestión de logística internacional: Parte I |
es |
dc.type |
Objeto de aprendizaje |
es |
dc.type |
Lectura |
es |